oblikovanje

materialov

Od ideje do realizacije, naš program vam omogoča, da svoje zamisli oživite v obliki unikatnega nakita ali mogočnih skulptur.

S pridobljenim strokovnim znanjem boste sposobni prenesti svoje vizije v prostoročne risbe, načrte in modele, vse do končnega izdelka, ki bo popolnoma odražal vašo kreativnost. 

Skozi naš dinamičen program boste odkrili, kako iz vaših idej nastanejo konkretni izdelki, hkrati pa se boste opremili z veščinami, ki so potrebne za uspeh na poslovnem trgu.  

Naš cilj je, da vam skozi študij pri nas zagotovimo celovit nabor veščin, ki vas bo opremil za uspeh v svetu oblikovanja materialov. Z našim strokovnim znanjem in praktičnimi izkušnjami boste postali mojster v svojem področju, sposoben uresničevati projekte od začetne ideje do končnega izdelka, z občutkom za estetiko, funkcionalnost in trajnost. 

Izdelava lunarnih vrat v krožišču v Komnu

Izdelava kompleksnega suhozidnega objekta, ki je izdelan iz ostalin štanjelskega gradu in strehe cerkve na Guri – “re-use” kot sodoben in inovativen pristop, ki da zavrženemu gradivu novo življenje in nov pomen. Ozaveščanje o ohranjanju virov, varovanju okolja in pametni uporabi razpoložljivih resursov.

Mentorji: Anton Marn, Damjan Švara, Matej Perčič, Jelena Uršič 
PIŠEJO O NAS

Izvedi več

Oblikovanje materialov ni samo klesanje

Ste vedeli, da program oblikovanja materialov med drugim vključuje tudi umetnost modeliranja gline, risanje in brušenje plemenitih kamnov?

Prostoročno Risanje

Mentor: Simon Kastelic

Risanje je temeljna veščina v vizualnih umetnostih, ki razvija natančno opazovanje in sposobnost prenosa idej na papir z različnimi tehnikami.

Restavratorstvo

Mentor: Anton Marn

Restavratorstvo združuje znanstvene metode in umetniško občutljivost za ohranjanje in obnavljanje umetniških del, pri čemer uporablja napredne tehnike za analizo in konservacijo.

Brušenje plemenitih in okrasnih kamnov

Mentor: Miha Jeršek

Brušenje kamnov združuje znanje o mineralogiji in natančnost obrti, da iz naravnih kamnov izvabi njihovo inherentno lepoto in strukturo, je odkrivanje skritih zakladov narave, ki v vsakem kamnu razkrije njegovo edinstvenost in sijaj.