“Fotografija je trenutek, ujet za vselej.”

– Henri Cartier-Bresson 

galerija del študentov programa fotografija

Študijski program fotografije vam odpira vrata v svet vizualnega izražanja, kjer se prepletajo fotografija, video in animacija.

Študenti razvijajo veščine od snemanja do postprodukcije, ob tem pa spoznavajo osnove vizualne kulture in poslovnega komuniciranja. Deset tednov letnega praktičnega izobraževanja, tudi v tujini, zagotavlja bogate izkušnje.

Program nudi širok spekter specializacij, od kreativne fotografije do videoprodukcije, pripravljajoč študente za profesionalno pot. Odkrijte svojo strast in kreativni izraz skozi obsežen kurikulum, ki združuje teorijo in prakso. 

VIDEO MODUL

Video vsebine, ki predstavljajo dve tretjini internetnega prometa, so postale ključni medij današnjega časa, presegajoč zabavo in oglaševanje ter postajajo osrednji del našega vsakdanjika.
V okviru video modula ne le spoznate raznolikost videa, ampak tudi razvijete veščine snemanja, montaže in post produkcije. Od socialnih medijev do avtorskega filma, odkrijte in izrazite svojo kreativnost.

Bi želeli odkriti in razviti svoj kreativni izraz v svetu videa?

Oglejte si izbor študentskih del na YouTube kanalu VSŠ Sežana.

Klasične tehnike za sodobne umetnike

Raziskovanje analognih fotografskih tehnik vas popelje v svet, kjer čar nostalgije in estetska dovršenost obrti spletata most do globljega umetniškega izražanja in odkrivanja edinstvenega vizualnega jezika.

Camera obscura

Mentorica: Jasna Klančišar

Camera Obscura nas popelje nazaj k začetkom vizualnega raziskovanja, kjer se igra svetlobe in sence razodeva v tihi magiji, predhodnici današnje fotografije.

POLAROID

Mentor: Goran Stoisavljević

Polaroidna fotografija je čarobni trenutek, ki se razvije pred vašimi očmi, združujejoč takojšnjo zadovoljstvo in nostalgičen šarm v edinstvenem, oprijemljivem spominu.

Cianotipija

Mentorica: Katarina Sadovski

S tehniko cianotipije se potopite v čarobni svet modrine, kjer se vsak odtis razkrije kot most med fotografijo in slikarstvom, ponujajoč brezčasen vpogled v umetnost z uporabo svetlobe.